Robotvirksomheden fra Odense er nyt medlem af AlsFynBroens komité.

Én af de førende virksomheder i den fynske robotklynge er nu en del af AlsFynBroens komité. Det drejer sig om Odense-virksomheden Universal Robots, der producerer robotarme og leverer robotteknologi til hele verden.

Esben Østergaard, grundlægger og CTO i Universal Robots, siger:

”AlsFynBroen er superspændende projekt, som jeg kan se mange udviklingsperspektiver i. Ikke kun for robotklyngen, men også for Odense som by og hele Fyn. Jeg er glad for at være med i komitéen, og jeg ser frem til at bidrage til projektet med min viden og erfaringer.”

AlsFynBroen kan styrke robotklyngen

Styregruppeformand i AlsFynBroen, Jørgen M. Clausen, er glad for udvidelsen af komitéen.

Også de samfundsøkonomiske effekter vil være større ved en forbindelse mellem Als og Fyn.

”Vi er i styregruppen meget glade for, at en så innovativ og fremadsynet vækstvirksomhed som Universal Robots vil være med i AlsFynBroens komité. Esben og Universal Robots vil uden tvivl blive et stort aktiv i vores arbejde med at undersøge perspektiverne i en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Blandt andet i forhold til at udforske de enorme udviklingspotentialer, der ligger i at bringe robotklyngen på Fyn tættere på de store industriområder i Sønderjylland og Nordtyskland.”

Udover Esben Østergaard bliver komitéen også forstærket af Tage Petersen (V), som er medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Fakta

AlsFynBroen er et samarbejdsprojekt mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Sønderborg Kommune, som undersøger mulighederne for en fast forbindelse mellem Als og Sydfyn.

AlsFynBroen består af en styregruppe, en komité og et sekretariat. AlsFynBroens styregruppe består af to erhvervsrepræsentanter, Faaborg-Midtfyn og Sønderborgs borgmestre samt kommunernes 1. og 2. viceborgmestre.

Komitéen er med dens brede vifter af fagligheder og store knowhow rådgivende for styregruppen i forhold til analyser og undersøgelser – og er således med til at udstikke projektets overordnede retning. Komitéen har pr. 19. marts 2018 28​ medlemmer.

Se styregruppe- og komitémedlemmer her

Universal Robots er en robotvirksomhed med hovedsæde i Odense S. Virksomheden blev stiftet i 2005 og solgte sine første robotarme i 2008. Universal Robots har medarbejdere fordelt over hele kloden – blandt andet i USA, Kina, Japan, Mexico, Tyskland og Brasilien. I 2017 rundede Universal Robots en milliard kroner i årlig omsætning.