På Als og Sydfyn er der forslag fremme om at Als-Fyn Broen kunne skabe et cykelmekka ved at tilkoble en cykelsti langs Als-Fyn Broen.
Man har derfor fået Cowi til at lave en plan for at udstyre broen med en cykelsti, og hvad det vil koste.
For kun omkring 500 – 900 mio kroner kunne man få en cykelsti på Als-Fyn Broen
AlsFynBroen og Dansk Cykelturisme har sammen undersøgt, hvordan en kommende Als-Fyn Bro også kan blive for cyklister. Og perspektiverne er gode, viser en helt ny rapport, som COWI har udarbejdet.
Cowi har beregnet at det er teknisk muligt at udstyre broen med en cykelsti, der vil kunne etableres for 500-900 mio. kroner. Dette beløb er ganske lille set i forhold til ca. 8,8 mia. kroner for at bygge en almindelig vejbro med tre spor, mens en motorvejsbro vil koste 18,3 mia. kr.

Se Cowi rapport over cykelbro

Man bør i fremtiden indtænke cyklister ved alle større infrastrukturprojekter. Als-Fyn broen er et glimrende eksempel på hvordan man fra COWI har tænkt at cykler på broen kunne blive en unik attraktion, og den vil have potentiale til at give cykelturismen i Danmark et stort løft. Det at køre over verdens længste cykelbro, med mulighed for at hvile og nyde udsigten er en oplevelse, mange folk er villige til at rejse langt for.

Als-Fyn Broen i Jyllandsposten

Als-Fyn Broen er nu ved at blive undersøgt med en forundersøgelse, der skal klarlægge de nødvendige aktiviteter der skal resultere i et egentligt broprojekt. Et broprojekt der gerne skulle ende op med en Als-Fyn Bro med cykelsti. Als-Fyn broen bliver således verdens længste bro for både cykler og biler.