De fynske medlemmer af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss og Christel Schaldemose, er nye medlemmer i AlsFynBroens komité.

I AlsFynBroens komité er der folketingspolitikere, regionalpolitikere og kommunalpolitikere. Og nu også europaparlamentarikere.

Socialdemokratiske Christel Schaldemose og konservative Pernille Weiss er nemlig nye komitémedlemmer. Begge bor de på Fyn og var ved europaparlamentsvalget i 2019 opstillet i Fyns Storkreds.

De siger om deres medlemskab:

Pernille Weiss
:
”AlsFynBroen er et interessant projekt som vil rykke Fyn meget tættere på Tyskland og for alvor vil åbne det frugtbare naboskab mellem Danmark og Tyskland op – og ikke mindst trække Danmark endnu længere ind i det indre marked.”

Christel Schaldemose:
”Med AlsFynbroen kan vi sikre, at hele regionen kommer tættere på Europa, og fynboerne vil få en markant nemmere adgang til kontinentet. Det er godt både for private rejsende og for erhvervslivet, og en fast forbindelse vil også være god for regionens sammenhængskraft. Als og Sønderjylland kan invitere fynboerne på besøg uden at skulle bekymre sig om trafikprop i trekantområdet, mens de selv vil kunne spare rigtig meget tid på at komme til Fyn og Østdanmark.”

Viser AlsFynBroens internationale perspektiv
I AlsFynBroens styregruppe er de glade for at kunne byde Christel Schaldemose og Pernille Weiss velkommen i komitéen.

”At Pernille og Christel nu er en del af vores projekt viser, at AlsFynBroen også har et internationalt perspektiv, fordi en fast forbindelse vil bringe Fyn og i særdeleshed Sydfyn tættere på Tyskland og resten af Europa – med alt hvad det kan få af positiv betydning for turisme, erhvervssamarbejde og eksportmuligheder,” siger Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, på vegne af AlsFynBroens styregruppe.

Om AlsFynBroen

AlsFynBroen er et samarbejdsprojekt mellem Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, som startede i 2017.

Formålet med samarbejdet er at indsamle og formidle viden om effekterne af en fast forbindelse mellem Als og Fyn med motorvej fra Sønderborg til et sted på Midtfyn. Det sker ved at lave analyser, rapporter og undersøgelser om blandt andet økonomiske effekter, arbejdsmarkedseffekter, trafik, finansieringsformer etc.

Organisatorisk består AlsFynBroen af en styregruppe, en komité med +30 medlemmer og et sekretariat med to medarbejdere. Komitéens rolle er at rådgive styregruppen og bidrage til projektets overordnede retning.

Se styregruppe og komité her.

Læs mere og find fakta om AlsFynBroen på www.alsfynbroen.dk.

For flere kommentarer eller oplysninger, kontakt:

Christoffer Voss, kommunikationsansvarlig i AlsFynBroen, chvos@fmk.dk, 72 53 11 76